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hennai

Subject: Admissibility of Annual incre
Armed Forces'fribunal on contract basts'

Reference: your office,s letter No. pay/Tech/6o5o/ GenlAllzozz dated zr Apr 2022'

***{-***

The matter referred to this Hers office vide your office's above cited letter on the

above subject has been examinecl in the light of extant orders on the subject' It is observed

that the MoF OM No 3_25/ zozol}.rrlA datecl .,9-12-2.o2.o is self explanatory in the

matter. M<lF oM ibid clearly states that the existing instructions of DOPT, as mentioned in

para 2 of it, provicle for regulation of pay in case of re-employment barring persons

employed on contract basis except where the contract provides othenn,.ise'

z. MoIr vicie the ibi6 oM dated og-12-2o2o has laid down the rules for regulation of

remuneration for contract appointment Liil formulation of guidelines by DOPT' since' the

MoF oM dated og-tz-zozo and rules macle thereunder are the latest in chronology and

amply clear in respect of the regulation of rr:muneration of the retired central Government

employees who have been appointecl on contract basis, including consultants, these rules

have the over-riding effect on the instruclions issuecl prior to these' Therefore' the oM

ld be adhere<l to irr letter and. spirit' Any relaxation of/deviation

ire to be referred to Department of Expenditure in terms of para ro

ontractual employment for retired employees, MoF (DoE) oM No F

Dated.gthDecemberzozoisapplicable,whichdoesnotprovidefor

a6)aswellasHRA.fussuch,regardingtheissueofdoubtonannual

increment,asraisedvideyouroffice,s]etterdated2:.-o4-2o2z,itisclarifiedthatno
,annual increment' is to be given to any contractual worker. Further, all other allowances

fo ,"-.*ployed pensioners appointed in
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are to be also regtriated accorcling to other provisious of MoF (DoE) OM Dated

F.or information and necessarv actr^o1w'r't your letter

P ay / I I /' t'eth / rvrisc IatJ 
- 

o'- o'-'oz z & o r-o 4- 2022'

Fclr information and necessary action'

og-r2-2o2(o' 
I

4.Moreover,itisnotunderstoodastothoughononehandyourofficehasralsec
d.ubt and referred the case to HQrs office for clarification, on the other hand the annual

increment to contractual emproyees has been admitted by your office' As such' the

authority on which the increment has been arowed to the contractual employees may be

intimated to this HQrs office'

't'his issu s with the approval of Addl' CGDA( Pay & Allow')'
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